22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeraplast a finalizat relocarea producţiei la Sărăţel

Teraplast a finalizat relocarea producţiei la Sărăţel

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa Năsăud (TRP) a anunţat, miercuri, că a finalizat relocarea tuturor capacităţilor de producţie din Bistriţa la Sărăţel, investiţiile realizate în acest parc industrial ridicându-se la circa 26 milioane de euro.

Relocarea la Sărăţel şi noile investiţii în tehnologie şi consultanţă vor aduce reduceri de costuri de cel puţin 3%, iar capacităţile de producţie au crescut cu procente cuprinse între 20% şi 100%, potrivit unui comunicat al Teraplast transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Sediul administrativ din noua locaţie va necesita o investiţie de 5,5 milioane lei (1,28 milioane euro), dar construcţiile vor începe în momentul în care se vor vinde terenurile şi clădirile deţinute de Teraplast în zona intravilană a oraşului Bistriţa, se arată în sursa citată.

Construcţia noilor fabrici de la Sărăţel a demarat în anul 2007, iar capacitaţile de producţie se întind pe o suprafaţă de peste 13.000 metri pătraţi, iar capacităţile de depozitare au o suprafaţă totală de peste 44.000 metri pătraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS