10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Gorj renunţă la 17 angajaţi

Prefectul de Gorj renunţă la 17 angajaţi

Prefectura Gorj a stabilit deja numărul celor care vor fi daţi afară din instituţie şi a transmis Ministerului Administraţiei şi Internelor noul plan de organizare. Unul dintre subprefecţi, Horaţiu Gorun, a anunţat că se va retrage, în cazul în care la nivel naţional se va decide ca prefecturile să funcţioneze cu un singur subprefect.

Conducerea Prefecturii Gorj a ajuns la concluzia că din instituţie trebuie să plece 17 angajaţi pentru a putea reduce cheltuielile salariale cu 25%. Deocamdată, un nou model de organigramă a fost deja transmis ministerului de resort pentru a putea fi luat în considerare în momentul în care cadrul legislativ le va permite prefecţilor să renunţe la o parte dintre salariaţi. Potrivit lui Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, la nivelul instituţiei a fost comunicat angajaţilor că vor fi făcute disponibilizări. În prezent, la prefectură şi la Serviciile Înmatriculări şi Permise lucrează 85 de salariaţi, dintr-un total de 89 de posturi, restul fiind vacante. Cei mai mulţi sunt însă salariaţii Prefecturii Gorj, respectiv 54. În urma posibilelor restructurări, de la prefectură urmează să plece nouă angajaţi, iar de la cele două servicii, câte patru.

Criterii de concediere  

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, susţine că sunt disponibile şi criteriile de evaluare a celor care vor fi trimişi acasă. Acestea sunt conforme cu cele din Legea nr. 329 din 2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice. Andrei susţine că vor pleca în primul rând salariaţii care au avut calificative necorespunzătoare în ultimul an sau au fost sancţionaţi în ultimul an. „Lucrurile sunt clare din acest punct de vedere. Nouă ni s-a cerut orientativ un plan de reorganizare, iar când se va lua decizia la guvern o vom pune în practică. Sunt destule criterii de departajare. Este vorba de calificative, de sancţiuni. Se va analiza dacă sunt şi cazuri de soţ sau soţie, nivelul salariului, dacă au copii sau persoane în întreţinere şi alte criterii. Vom trece şi la economii de 20% la cheltuielile materiale. Vom reduce şi cota de combustibil de la 350 la 175 de litri. O să ne descurcăm cu ce avem şi o să avem în vedere cazurile cu adevărat importante. Dacă e cazul, o să merg şi cu maşina mea. O să cheltuim două-trei sute de lei din bugetul familiei pentru benzină, dar un an sau şase luni ne descurcăm. Dacă e nevoie, o să dau şi din banii mei“, a declarat prefectul Liviu Andrei.  

Gorun a anunţat că e dispus să plece

În cazul în care se va renunţa la unul dintre cei doi subprefecţi, la nivelul Prefecturii Gorj s-a rezolvat deja problema celui care va părăsi instituţia. Subprefectul Horaţiu Gorun a anunţat că este dispus să renunţe la postul său, în favoarea subprefectului Marcel Romanescu. Cea mai probabilă destinaţie a lui Gorun, în cazul în care i se va restructura postul, va fi Direcţia Judeţeană de Tineret Gorj, unde a fost director mai mulţi ani. „Eu nu mă cramponez de funcţii şi în nici un caz nu o să fie discuţii dacă se va pune în discuţie eliminarea celui de-al doilea post de suprefect. Va rămâne subprefect colegul meu, Marcel Romanescu. Ne cunoaştem de mai mult timp şi nu ne leagă aceste funcţii. Este, deocamdată, o evaluare cerută de minister, iar la nivelul guvernului se discută mai multe variante. O să vedem care va fi pusă în practică. În ceea ce mă priveşte, voi fi cel care va pleca“, a menţionat subprefectul Horaţiu Gorun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII