23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandat de arestare pentru 29 de zile pentru Dan Diaconescu

Mandat de arestare pentru 29 de zile pentru Dan Diaconescu

Dan Cristian Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, şi Dorel Petru Pârv, realizator de programe la acelaşi post de televiziune, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis cererea procurorilor în această dimineaţă şi a dispus arestarea preventivă a celor doi. Avocatul lui Dan Diaconescu a spus că va face recurs în cursul acestei săptămâni.
În perioada iulie – septembrie 2009, Dan Cristian Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, atât în mod direct cât şi prin intermediul lui Pârv Dorel – Petru, a exercitat acte de ameninţare în scopul de a determina o persoană să dea suma de 200.000 de euro pentru a nu dezvălui opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite.
Sub presiunea acestor ameninţări, din suma iniţial pretinsă, persoana respectivă a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei lui Pârv Dorel Petru în scopul de a ajunge, în final, la Dan Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII