18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGaranti: Economia gri reprezintă cea mai mare problemă în calea creşterii pieţei cardurilor

Garanti: Economia gri reprezintă cea mai mare problemă în calea creşterii pieţei cardurilor

Creşterea ratei de îndatorare a românilor, nivelul imens al economiei subterane şi reticenţa băncilor în stimularea plăţilor electronice se numără printre problemele pieţei cardurilor, a declarat, miercuri, Ilgaz Kaya, director al departamentului de Sisteme de Plată, Garanti Bank România.

"Cea mai mare problemă a României în calea creşterii tranzacţiilor cu carduri este economia gri", a afirmat Kaya. "Românii nu vor să-şi înregistreze veniturile, iar cu sistemul de carduri acestea sunt, într-o anumită măsură, mai vizibile", a mai spus Kaya.

Totodată, românii sunt "foarte mult îndatoraţi pe segmentul creditelor ipotecare, ceea ce reduce foarte mult din disponibilul de creditare prin intermediul cardurilor", spune Kaya.

"În condiţiile actuale, în care avem niveluri mari ale ratei de neplată a creditelor, rata de profit din dobânzi pe card este foarte mică, iar vânzările de carduri sunt descurajate", a mai spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS