12.8 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord Europe: Constructorii auto europeni trebuie să rezolve problema surplusului de producţie

Ford Europe: Constructorii auto europeni trebuie să rezolve problema surplusului de producţie

Constructorii de autovehicule din Europa trebuie să rezolve problema surplusului de capacitate de producţie, care s-a agravat de la începutul recesiunii, a declarat directorul general al Ford Europe, John Fleming, citat de Reuters.

Se estimează că industria auto europeană are o supracapacitate de 35%, însă companiile se confruntă cu opoziţia guvernelor şi sindicatelor faţă de închiderea de fabrici şi disponibilizări.

Fleming a declarat, miercuri, că excesul de capacitate a crescut în timpul recesiunii, care a fost considerată de mulţi o oportunitate pentru constructorii auto de a-şi reduce anvergura operaţiunilor.

"Supracapacitatea este un factor principal care alimentează discounting-ul masiv pe care îl putem vedea astăzi în piaţă. Acesta nu este un mod sustenabil de a administra industria. Trebuie să ne amintim că este nevoie de acţiune nu numai pentru a ne îmbunătăţi eficienţa în privinţa pieţei europene, ci şi pentru a ne ascuţi colţii competiţiei pe piaţa globală", a spus şeful Ford Europe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU