10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul aplică sechestru asigurător pe bunurile Realitatea Media

Fiscul aplică sechestru asigurător pe bunurile Realitatea Media

Inspectorii ANAF inventariau aseară, la închiderea ediţiei, bunurile Realitatea Media, în vederea aplicării sechestrului, ca măsură asigurătorie în vederea recuperării unor datorii la bugetul de stat calculate de Fisc la peste 16 milioane de lei, au declarat surse ANAF.
„Da, au venit acum 10-15 minute. Inspectorii Fiscului s-au prezentat în această după-amiază, susţinând că vor un control inopinat pentru perioada 1 ianuarie 2010 până în prezent“, a declarat Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Realitatea Media.
„Le-am zis să fie sănătoşi, să-şi facă treaba“, a mai spus Freciu.
Potrivit surselor, Fiscul a dispus aplicarea sechestrului pentru a împiedica vânzarea bunurilor înaintea plăţii datoriilor către stat. Asta înseamnă că Realitatea Media poate folosi bunurile (echipament, camere, maşini etc.), dar nu le poate înstrăina. Potrivit surselor, Realitatea Media şi-a vândut între timp elicopterul, despre care presa relata în 2008 că ar fi fost achiziţionat cu cinci milioane de euro.
„Sechestrul face parte din procedura de executare silită. Nu este o măsură excepţională, ci face parte din procedura obişnuită aplicată oricărui contribuabil. Sechestrul se instituie în momentul în care există pericolul ca persoana urmărită să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească activele, punând astfel în pericol colectarea datoriilor“, au declarat oficiali ai ANAF.
La începutul lunii iunie, ANAF a anunţat că a sesizat Parchetul în cazul controlului pe care îl efectuează la Realitatea Media SA, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, după ce a constatat că „societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, prejudiciind în acest fel bugetul general consolidat“.
„Având în vedere faptul că aspectele constatate întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală au fost sesizate organele de urmărire penală“, preciza, într-un comunicat emis pe 3 iunie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII