21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDunarea a inundat faleza și șantierul naval din Galați

Dunarea a inundat faleza și șantierul naval din Galați

Dunărea a depăşit, miercuri, cota de inundaţie la Galaţi şi a inundat o porţiune a Falezei Inferioare şi mai multe sectoare ale Şantierului Naval Damen, transmite corespondentul NewsIn.

"Fluviul Dunărea a înregistrat în această dimineaţă (miercuri dimineaţă, n.r.) la Galaţi o cotă de 604 cm (+4 cm peste cota de inundaţie) şi un debit de 14.260 mc/s. Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pentru următoarele 24 de ore tendinţa este de creştere a nivelului cu circa doi centimetri. La Galaţi, maximul este prognozat a se produce pe 27 iunie 2010, cu o cotă de 611 cm şi un debit de 14.567 mc/s" a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

"Au fost inundate porţiuni pe teritoriul SC Damen Shipyards Galaţi SA (cala de montaj 18.000 tdw în proporţie de 60%, zona estacadei de la sectia IA, iar în zona danelor 1, 2 şi 3 nivelul Dunării este la cota superioară a cheiului de armare). De asemenea, Faleza Inferioară a Dunării a fost inundată pe o porţiune de aproximativ 500 de metri", a informat Petrica Paţilea Crângan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS