25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi comisari ai Gărzii au cerut șpagă de la pompe funebre

Doi comisari ai Gărzii au cerut șpagă de la pompe funebre

Doi comisari din cadrul Gărzii Financiare-Secţia Bucureşti au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că au pretins 3.000 de lei de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru a nu-i suspenda activitatea, informează DNA printr-un comunicat remis miercuri.

Astfel, Florin Gheorghe şi Valentin Laurenţiu Kolozsi, comisari superiori în cadrul Comisariatului General al Gărzii Financiare, sunt acuzaţi de infracţiunea de luare mită. În acelaşi dosar, a mai fost trimis în judecată şi fiul unuia dintre cei doi comisari, Mihai Aurelian Gheorghe, în sarcina căruia s-a reţinut complicitatea la luare de mită.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în data de 4 iunie, cei doi comisari de la Garda Financiară au pretins de la administratorul unei societăţi suma de 3.000 de lei, în timp ce efectuau un control de specialitate la firma acestuia, ce are ca obiect principal de activitate servicii de pompe funebre. Banii au fost pretinşi de cei doi funcţionari pentru ca, în urma neregulilor constatate, să nu dispună suspendarea activităţii respectivei societăţi, să nu facă sesizare penală şi să nu aplice amendă în cuantum de 25.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS