20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerţ ilicit în pieţele Craiovei

Comerţ ilicit în pieţele Craiovei

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au organizat şi desfăşurat, în municipiul Craiova, mai multe acţiuni punctuale în scopul combaterii ilegalităţilor în domeniul importului, producerii, circulaţiei şi comercializării tutunului şi produselor din tutun.
Astăzi, în Piaţa Big Nou, din cartierul Craioviţa Nouă, într-un spaţiu public neamenajat, C. Fluturica, de 39 de ani, din localitatea Craiova, a fost surprinsă de jandarmi în timp ce încerca să comercializeze, dintr-o sacoşă, ţigări fără timbru fiscal emis de stat şi fără a deţine acte de provenienţă pentru acestea. Cele 120 de pachete de ţigări au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, cea în cauză fiind sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
Tot în dimineaţa acestei zile, jandarmii au depistat, pe strada Fraţii Goleşti, în zona unei case de schimb valutar, un bărbat care desfăşura acte de comerţ ambulant. C. Vasile, de 40 de ani, din localitatea Tecuci, judeţul Galaţi comercializa, fără autorizaţie, parfumuri diferite mărci, acesta fiind sancţionat contravenţional de jandarmi cu amendă de 1.000 lei, fiindu-i ridicate în vederea confiscării cele 12 parfumuri pe care le avea asupra sa.
Marţi, 22 iunie, un alt cetăţean – R. Alexandru, din Craiova – a fost surprins de jandarmi, în zona fabricii de confecţii, din localitate, în timp ce comercializa lucrătorilor acestei instituţii, la sosirea la serviciu, dintr-o sacoşă, ţigări fără timbru fiscal emis de stat şi fără a deţine acte de provenienţă pentru acestea. Cele 251 de pachete de ţigări au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, cel în cauză fiind sancţionat şi acesta cu amendă în valoare de 1.000 lei.
În perioada 14-20 iunie., Ministerul Administraţiei şi Internelor – prin Inspectoratul General al Poliţiei, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul informativ-operativ al D.G.I.P.I. – a continuat acţiunile în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse de tutun.
În aceste activităţi, ale căror obiective au fost descoperirea şi documentarea activităţilor ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul şi comercializarea ţigaretelor, au fost angrenaţi, zilnic, în medie, 3.000 de poliţişti, 225 jandarmi şi 300 poliţişti de frontieră.  
Cantitatea totală a ţigărilor confiscate săptămâna trecută a fost de 5.180.028 ţigarete (aproximativ 259.000 de pachete).
Poliţiştii au întocmit 43 de dosare penale, în care sunt cercetate 95 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 1.188 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.299.550 de lei. De la începutul anului până în prezent, la nivel naţional, structurile M.A.I. au confiscat un număr de 159.490.829 ţigări (aproximativ 7.974.541 pachete), reprezentând 66 la sută din cantitatea confiscată pe parcursul anului 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII