27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine dă 500.000 de euro pe Hanul Doctorului?

Cine dă 500.000 de euro pe Hanul Doctorului?

Primăria execută debitorii la bugetul local, scoţând la vânzare bunuri sechestrate în valoare de 1,9 milioane de euro. Cel mai valoros bun este un imobil ce aparţine societăţii Hanul Doctorului, evaluat la aproximativ 500.000 de euro.

Primăria Craiova scoate la vânzare un nou lot de bunuri sechestrate, în contul datoriilor către bugetul local – evaluate la circa 7,9 milioane de lei (1,9 milioane de euro). De departe, cel mai scump este un ansamblu de clădiri de peste 1.600 mp, de pe str. Viitorului, aparţinând CHR Hanul Doctorului SRL – care este evaluat la 2,17 milioane de lei (peste 500.000 de euro). Patronul societăţii debitoare, Liviu Pera, este revoltat împotriva „statului“, care îl execută după ce că îi e şi dator. „Am de încasat bani, în contul lucrărilor pe care le-a făcut societatea mea. Am de luat peste un milion de lei, printre cei datori fiind primăriile din Siliştea Crucii şi Apele Vii. Dacă nu încasez banii şi statul mi-a dat ţeapă, eu de unde să plătesc? I-am anunţat că o să încep să plătesc, în tranşe“, a declarat Liviu Pera. Directorul adjunct al Direcţiei de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova, Eugen Călinoiu, spune că debitorul mai are timp până în ziua licitaţiei să vină cu dovada că a făcut plata. „Noi publicăm bunurile scoase la licitaţie în contul datoriilor. Între data publicării şi cea a licitaţiei, debitorii au timp să-şi achite obligaţiile către bugetul local. Dacă în ziua licitaţiei debitorul vine cu chitanţa şi face dovada că şi-a achitat restanţa, bunul nu mai este vândut“, a explicat Eugen Călinoiu.

Hale şi apartamente la vânzare

Şi alte societăţi debitoare s-au trezit cu bunurile scoase la vânzare. Pe listă se află şi o altă clădire, de circa 800 mp, situată pe strada Pinului (în spatele cimitirului Ungureni), care a fost evaluată la 586.000 de lei. De asemenea, un ansamblu de bunuri din cartierul Bariera Vâlcii, constând într-o hală de 1.650 mp şi un teren de aproape 5.600 mp, a fost evaluat la circa 417.000 de lei. O categorie aparte o constituie apartamentele debitorilor scoase la vânzare de primărie. Astfel, un chilipir pare un apartament de 31 mp din cartierul Valea Roşie, al cărui preţ de pornire este de doar 67.000 de lei, sau unul în cartierul Craioviţa Nouă, care porneşte de la 59.000 de lei. Cel mai scump apartament este unul de pe strada Amaradia, de 88 mp, care a fost evaluat la aproape 209.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro). Potrivit reprezentanţilor Direcţiei locale de impozite şi taxe, vânătorii de chilipiruri aşteaptă a doua şi chiar a treia licitaţie, când preţurile de pornire scad cu 25%, respectiv 50%.
„Numai când le ajunge cuţitul la os debitorii vin să-şi plătească restanţele faţă de buget. Au fost şi cazuri în care acest lucru nu s-a întâmplat, iar debitorii s-au trezit cu apartamentele vândute“, a spus directorul Direcţiei, Ioan Văcariu.
Debitorii ar trebui să stea cu ochii pe site-ul primăriei sau în presa locală, pentru a nu se trezi că apartamentele le-au fost deja vândute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII