15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul Mutu mai poate fi atacată doar la CEDO

Fotbal: Hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul Mutu mai poate fi atacată doar la CEDO

Hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul lui Adrian Mutu, obligat la plata unor despăgubiri de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, pentru încălcarea contractului cu gruparea londoneză, este irevocabilă, însă, pentru încălcări ale drepturilor fundamentale, poate fi reclamată la CEDO, informează mediafax.ro. În cazul în care, judecătorii Curţii Europene de la Strasbourg stabilesc faptul că au fost încălcate prevederi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, atunci Tribunalul Federal Elveţian rejudecă procesul, ţinând cont de decizia CEDO.
Un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului durează aproximativ patru ani. Între timp, hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul Mutu va fi comunicată FIFA, care, la rândul său, va comunica părţilor decizia. Avocatul spaniol Josep Vandellos, specializat în drept sportiv, colaborator al societăţii de avocaţi "Chiuariu şi Asociaţii" din Bucureşti, a declarat azi pentru MEDIAFAX că deja este emis un titlu executoriu în ceea ce îl priveşte pe Adrian Mutu, astfel că toate bunurile acestuia pot fi poprite pentru ca Chelsea să-şi recupereze suma plătită pentru jucătorul român, care a evoluat doar un an şi jumătate la clubul londonez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS