29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - CM 2010: 13 răniţi şi 135 de arestaţi la Santiago de Chile după victoria din meciul cu Elveţia

Fotbal – CM 2010: 13 răniţi şi 135 de arestaţi la Santiago de Chile după victoria din meciul cu Elveţia

Cel puţin 13 persoane, dintre care 12 poliţişti, au fost rănite şi 135 reţinute în urma incidentelor ce au avut loc, luni seară, pe străzile din Santiago de Chile, cu ocazia sărbătoririi victoriei obţinute de echipa naţională a acestei ţări, scor 1-0, în faţa Elveţiei, la Cupa Mondială.
Potrivit poliţiei locale, citată de mediafax.ro, după meci, pe străzile oraşului s-au adunat zeci de mii de persoane, dintre care 20.000 numai în Piaţia Italia din centrul capitalei statului Chile, pentru a sărbători victoria din a doua etapă a grupei H a CM.
Colonelul Jorge Constanzo, de la poliţia din Santiago, a precizat că la incidente au participat aproximativ 200 de persoane, care au distrus vitrinele magazinelor şi parbrizele autovehiculelor poliţiei.
Potrivit presei, au fost răniţi 12 poliţişti şi un cameraman, ultimul fiind rănit la cap.
Chile, care participă la CM pentru prima dată după 12 ani, ocupă primul loc în grupa H, cu 6 puncte, fiind urmată de Spania (3 puncte), Elveţia (3 puncte) şi Honduras (0 puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS