19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCET Iaşi are datorii de 227 milioane de lei

CET Iaşi are datorii de 227 milioane de lei

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, marţi, că Centrala Electrică de Termorficare (CET) Iaşi are datorii totale la furnizori şi la bugetul de stat în valoare de 227 milioane lei, în condiţiile în care are de încasat doar 55 milioane de lei de la populaţie şi agenţi economici.

Potrivit primarului, 41,7 milioane de lei reprezintă datoria către furnizorii de gaz metan, cea mai mare parte din această sumă fiind datorată la Romgaz Mediaş, care a sistat livrarea gazului, astfel că ieşenii nu au apă caldă de peste două săptămâni, transmite corespondentul NewsIn.

Alte 12 milioane de lei sunt datorii către diverşi furnizori, 8,1 milioane de lei în urma investiţiilor, în timp ce datoria la bugetul de stat este de 165 milioane de lei. În ceea ce priveşte creanţele, primarul a precizat că CET are de încasat 55 milioane de lei, din care 7,2 milioane de lei în urma producţiei de energie electrică, 37 milioane de lei de la populaţie, iar 11,6 milioane de lei de la agenţi economici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU