14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul va plăti peste 400.000 de polițe de asigurarea obligatorie a caselor

Statul va plăti peste 400.000 de polițe de asigurarea obligatorie a caselor

Statul va plăti mai multe poliţe de asigurare obligatorie a caselor pentru asistaţii social, în condiţile în care măsurile de austeritate vor spori numărul acestora, în prezent fiind circa 400.000 de persoanelor asistate social la nivel naţional, a declarat pentru NewsIn preşedintele PAID.

Potrivit legii, statul are obligaţia să achite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor pentru această categorie.

"Rândurile asistaţilor social vor fi îngroşate, mai ales de cei care, în prezent, au un venit uşor peste limita care i-ar înclude în această categorie", a menţionat preşedintele Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.

Acesta a estimat că, în prezent, 5% din cei aproximativ 8 milioane de proprietari de locuinţe fac parte din categoria persoanelor asistate social, numărul acestora fiind de circa 400.000 la nivel naţional.

"În contextul actual economic, autorităţile locale ar putea avea probleme cu fondurile destinate acestor poliţe, motiv pentru care o parte dintre asistaţii social ar putea rămâne neasiguraţi. În acest caz, ei nu mai beneficiază de ajutor de la stat în cazul în care se confruntă cu inundaţii, alunecări de teren sau cutremur", a precizat Bulugea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS