15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNăstase: PSD nu va depune o altă moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară

Năstase: PSD nu va depune o altă moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară

Preşedintele CN Adrian Năstase anunţă că PSD nu va depune, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, o altă moţiune de cenzură, ci va relua la toamnă acest gen de demers parlamentar împotriva Guvernului.

"Am urmărit, la acest sfârşit de săptămână, mai mulţi lideri politici consumându-şi energia spunând că ei nu vor sprijini noua moţiune de cenzură pe care o va depune PSD. Nu este cazul. PSD nu va depune în cele 10 zile care au mai rămas din această sesiune o nouă moţiune – de fapt moţiunea generală (una singură), care poate fi depusă în fiecare sesiune, în afara moţiunilor provocate prin angajarea răspunderii de către guvern. Cum s-a întâmplat zilele trecute. Evident că nu ar avea rost. Vom relua acest subiect în toamnă", precizează Năstase pe blog.

Varianta depunerii unei noi moţiuni de cenzură, la care opoziţia mai are dreptul constituţional, până la finalul acestei sesiuni parlamentare a fost avansată de preşedintele PSD Victor Ponta. În replică, liderii PNL au susţinut public că timpul scurt rămas până la vacanţa parlamentară nu ar lăsa perioada necesară pentru a se acoperi diferenţa de voturi necesară reuşitei noii moţiuni de cenzură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU