16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazprom va decide în 2-3 luni dacă ne primește în South Stream

Gazprom va decide în 2-3 luni dacă ne primește în South Stream

Un studiu de fezabilitate privind includerea României şi Macedoniei în proiectul South Stream va fi pregătit în două sau trei luni, a declarat sâmbătă directorul Gazprom, Aleksei Miller, citat de ITAR-TASS.

"Macedonia este interesată să se alăture proiectului şi să ajungă la un acord privind evaluarea tehnică şi economică, ce va răspunde la două întrebări privind eficienţa economică şi fezabilitatea tehnică", a spus Miller.

"Acest lucru va dura două sau trei luni", a adăugat el. "În toamnă vom şti răspunsurile la aceste întrebări şi vom lua decizia", a precizat directorul Gazprom.

El a precizat şi că gazoductul ar putea trece şi prin România. "Posibilitatea participării României la proiectul South Stream a fost ridicată, în contextul construirii unei conducte de tranzit", a afirmat el.

Ministrul român al energiei, Adriean Videanu, a discutat săptămâna aceasta, la Moscova, cu şeful Gazprom despre proiectul South Stream. Potrivit presei ruse, Rusia va înlocui, probabil, Bulgaria cu România în proiectul de gazoduct, în condiţiile în care Sofia a suspendat alte două proiecte energetice comune cu Moscova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS