14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean, ales preşedinte al CCR cu cinci voturi pentru şi trei împotrivă, un buletin fiind anulat

Zegrean, ales preşedinte al CCR cu cinci voturi pentru şi trei împotrivă, un buletin fiind anulat

Augustin Zegrean a fost ales, joi, preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) cu cinci voturi "pentru", în urma exprimării votului secret de către cei nouă judecători ai Curţii, potrivit unui comunicat remis joi de instituţie.

"În urma votului secret exprimat de cei 9 judecători, Augustin Zegrean a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale, cu 5 voturi <<pentru>> şi 3 <<împotrivă>>, un buletin fiind anulat", potrivit sursei citate.

Hotărârea luată joi de plenul Curţii se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Augustin Zegrean a fost numit judecător al Curţii Constituţionale în 2007, de către preşedintele Traian Băsescu. Zegrean, în vârstă de 56 de ani, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca, în 1980, iar timp de opt ani a fost consilier juridic. Între 1990 şi 1992 a fost vicepreşedinte al Comisiei juridice a Senatului şi membru al Comisiei de redactare a Constituţiei României. În 2004, este ales deputat, fiind membru în Comisia juridică a Camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII