22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSergiu Oprescu (Alpha Bank):Sistemul bancar este pregătit să facă faţă unui nou val de restructurări

Sergiu Oprescu (Alpha Bank):Sistemul bancar este pregătit să facă faţă unui nou val de restructurări

Sistemul bancar este pregătit să facă faţă valului de restrucurare generat de reducerile veniturile bugetarilor, a declarat joi, preşedintele executiv al Alpha Bank România, Sergiu Oprescu.

"Ne aşteptăm să existe un al doilea val de restructurare generat de aceste măsuri. Eu cred că sistemul bancar este pregătit să facă faţă cu brio la acest nou val de posibile restructurări", a spus Sergiu Oprescu.

De asemenea, el a precizat că viitoarele restructurări vor fi mai uşor de realizat decât cele din 2009.

"Cred că posibilităţile noastre de restructurare la nivelul anului 2010 sunt mai avansate decât ceea ce am avut la nivelul anului 2009. Să nu uitm un lucru. În clipa de faţă nu vorbim de o restructurare pe un caz în care clientul şi-a piedut locul de muncă, ceea ce s-a întâmplat anul trecut când sistemul privat s-a contrctat. Vorbim de o restructurare care are în vedere o scădere a veniturilor ceea ce va fi mult mai uşor de realizat în perspectiva sitemului bancar", a declarat Sergiu Oprescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII