18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGlăvan, cercetat de Investigarea Fraudelor

Glăvan, cercetat de Investigarea Fraudelor

Liviu Glăvan, fostul director de la societatea Pro Plant, este cercetat de poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor într-un dosar deschis după ce, cu ocazia fuziunii societăţii cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) Dolj, acesta nu a putut justifica o sumă de 350.000 de lei. Pro Plant, fosta Direcţie de Protecţie a Plantelor, este o societate a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj şi, în baza unei hotărâri, a fost preluată de SC LPD. „Există o notă scrisă pe care a preluat-o şeful auditului din momentul în care s-a prezentat acolo, în care directorul de la vremea respectivă, Glăvan, recunoaşte că o sumă din bani a luat-o şi are această notă semnată olograf. Aşa că noi, la rândul nostru, am informat în scris şi Curtea de Conturi, şi IPJ, unde este deschisă o anchetă. Aşa că nu poate să scape nimeni de rigorile legii. Suma în discuţie este de aproximativ 350.000 de lei. Domnul Glăvan a luat ca să cumpere diverse substanţe sau pentru activităţi pe care trebuia să le plătească şi nu ştiu dacă până în prezent a făcut dovada şi a adus documente şi facturi care să-i justifice această sumă“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. În urma sesizării depuse de CJ Dolj ca parte vătămată, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au întocmit acte premergătoare, iar cercetările se află în desfăşurare. Dosarul a fost deschis pe 26 aprilie 2010, fiind întregistrat în mai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
„Cercetările se efectuează pentru neglijenţă în serviciu, partea vătămată fiind Consiliul Judeţean Dolj. În prezent, dosarul se află la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, s-au întocmit acte premergătoare, nu a început urmărirea penală“, a declarat Greta Chiurtu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Local.
„La ProPlant continuă activitatea de preluare a patrimoniului. Sperăm să intrăm chiar cu un punct pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu judeţean privind fuziunea cu societatea de drumuri. În opinia noastră, în momentul în care se va trage linie,  se va şti foarte clar ce implicaţii are fiecare“, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII