14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDumitru: Ministerul Agriculturii va disponibiliza până la finele anului circa 2.900 de angajaţi

Dumitru: Ministerul Agriculturii va disponibiliza până la finele anului circa 2.900 de angajaţi

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihai Dumitru, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va disponibiliza până la sfârşitul acestui an 2.800-2.900 de angajaţi din toate structurile ministerului.

"După o primă evaluare vom disponibiliza până la sfârşitul anului 2.800 – 2.900 de angajaţi din toate structurile ministerului. Din judeţe vor fi foarte mulţi, peste 2.000", a menţionat ministrul.

"Trebuie să ne încadrăm în limitele bugetare pe care le avem", a declarat ministrul, întrebat de ce angajaţii din minister au primit salarii mai mici luna aceasta. "A apărut legea 68 pe 2010, legea responsabilităţii fiscale. Fiecare operator de credite va lua măsurile necesare să se încadreze în bugetul acestui an. Am tăiat un spor de condiţii vătămătoare care era de 10%", a explicat el.

Mihail Dumitru declara în 18 mai că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), inclusiv instituţiile subordonate, îşi vor reduce personalul cu 20-25%, de la 1 iunie. "Am tăiat deja poziţia de subsecretar de stat şi am rămas cu cei trei secretari de stat. În cadrul MADR, lucrează sub 400 de funcţionari publici, iar în total, incluzând agenţiile şi instituţiile subordonate, sunt circa 11.000 angajaţi", preciza atunci Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS