14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa a stagnat la deschiderea şedinţei de joi

Bursa a stagnat la deschiderea şedinţei de joi


 Majoritatea acţiunilor de la BVB au deschis şedinţa bursieră de joi la preţuri în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de miercuri, pe o piaţă în care investitorii au fost prudenţi la tranzacţionare, realizând operaţiuni de numai 1,1 milioane lei.

Prudenţa investitorilor a fost determinată de variaţiile foarte uşoare înregistrate de bursele externe. În Europa, marile pieţe au deschis ziua cu o evoluţie indecisă. Bursa de la Londra a avansat cu 0,2%, în timp ce piaţa de la Frankfurt a scăzut cu 0,1%, iar bursa de la Paris a stagnat. Oscilaţii reduse au înregistrat şi pieţele din SUA şi Asia.

La ora 10:37, operaţiunile cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB erau realizate la preţuri în scădere în medie cu 0,28%, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic au ţinut indicele BET-NG la nivelul de la finalul sesiunii anterioare.

Pe de altă parte, acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au ridicat indicele BET-FI cu 0,72%.

Astfel, la ora menţionată indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, era în stagnare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS