12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul localităţii gălăţene Brăhăşeşti, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Primarul localităţii gălăţene Brăhăşeşti, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Primarul localităţii gălăţene Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul viceprimar, Constantin Pascaru, a primit trei ani, însă cu suspendare.

Potrivit deciziei din 10 iunie a Tribunalului Bucureşti, Băiculescu a fost condamnat la 3 pedepse de câte trei ani de închisoare, pentru luare de mită, însă în urma contopirii pedepselor, primarul va executa trei ani de închisoare.

Pe de altă parte, fostul viceprimar al localităţii, Constantin Pascaru, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de încercare de cinci ani.

Totodată, cei doi au fost obligaţi să plătească cheltuieli judiciare către stat de 6.000 de lei, iar instanţa a dispus şi menţinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Băiculescu, până la valoarea de 60.659 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU