10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn om de afaceri a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste 3,4 milioane de euro

Un om de afaceri a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste 3,4 milioane de euro

Un om de afaceri din Târgovişte a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3,4 milioane de euro, prin sustragerea de la plata impozitului şi a TVA, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, printr-un comunicat remis agenţiei de presă NewsIn.

Potrivit DNA, Gabriel Călinescu, reprezentant legal al SC. Metropol SRL şi SC Euro Distribution SRL Târgovişte, este acuzat de două infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată.

Astfel, în perioada 5 ianuarie 2004 – 30 decembrie 2004, Călinescu a înregistrat în contabilitatea firmei SC Metropol SRL, în mod nereal, recepţionarea a 3.248.270 de litri de băuturi alcoolice (corespunzătoare cantităţii de 764.815 de litri alcool pur) pe baza a 123 de facturi fiscale, pretins emise de o societate comercială fictivă. "Aceste facturi au fost înregistrate în contabilitate pentru a da o provenienţă legală cantităţii de alcool pur comercializată prin firma sa, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului în cuantum de 6.962.684 lei (impozit pe profit şi TVA)",  susţin procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS