19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă generală la Şantierul Naval din Mangalia; angajaţii cer majorarea salariilor

Grevă generală la Şantierul Naval din Mangalia; angajaţii cer majorarea salariilor


Circa 1.000 din cei peste 3.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo – Mangalia au declanşat, luni, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de refuzul administraţiei de a accepta creşterea salarială solicitată, acţiunea de protest fiind considerată ilegală de către conducerea societăţii.

Potrivit liderului sindicatului "Navalistul" din cadrul companiei Daewoo – Mangalia Heavy Industries SA, Marian Florian, sindicaliştii au solicitat o majorare salarială de 300 de lei, promovarea, prin grila de salarizare, a peste 2.200 de angajaţi, precum şi creşterea sporului de fidelitate, care se acordă o dată pe an.

"Din toate aceste solicitări, conducerea ne-a propus doar o creştere a salariilor cu 40 de lei. Drept urmare, am strâns semnături, iar astăzi (luni – n.r.) am declanşat greva generală pe termen nelimitat", a declarat Marian Florian.

Pe de altă parte, directorul de Resurse Umane din cadrul Daewoo – Mangalia Heavy Industries SA, Gemal Memetcea, a declarat că administraţia consideră greva salariaţilor ca fiind ilegală şi a contestat-o la Tribunalul Constanţa.

"Din punctul nostru de vedere, greva declanşată în societate este ilegală, am contestat legalitatea acesteia la Tribunalul Constanţa şi aşteptăm decizia instanţei", a declarat Gemal Memetcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS