20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa a crescut cu 0,66% la debutul zilei, pe o piaţă dominată de tranzacţii cu acţiuni SIF Oltenia

Bursa a crescut cu 0,66% la debutul zilei, pe o piaţă dominată de tranzacţii cu acţiuni SIF Oltenia


 Bursa a revenit pe creştere la debutul şedinţei de luni, indicele general, BET-C, avansând cu 0,66%, într-o piaţă în care tranzacţiile cu acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au asigurat 64% din lichiditatea de numai 626.000 de lei.

Revenirea a fost determinată de întoarcerea pe creştere a burselor externe. Pieţele mature din Europa au avansat cu până la 1,1%, la deschiderea sesiunii, urmând linia ascendentă a burselor din Asia, care au urcat cu 1,8%.

Primele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost realizate la preţuri în creştere pe medie cu 1,06%, iar titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au dus indicele BET-FI cu 1,8% peste nivelul de la închiderea sesiunii de vineri.

Pe de altă parte, acţiunile companiilor din sectorul energetic au deschis ziua la preţuri în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de vineri, indicele BET-NG fiind în stagnare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS