22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAES Corporation a depus singura ofertă pentru realizarea grupului de 500 MW de la Işalniţa

AES Corporation a depus singura ofertă pentru realizarea grupului de 500 MW de la Işalniţa

Compania americană AES Corporation este singurul ofertant pentru realizarea grupului de 500 MW pe care producătorul de energie Complexul Energetic Craiova vrea să îl dezvolte la Işalniţa, după ce Grupul CEZ din Cehia şi compania italiană Edison s-au retras din competiţie.

"O singură ofertă s-a depus pentru acest proiect, de către cei de la AES Corporation. Însă oferta lor trebuie reevaluată şi abia la sfârşitul lunii vom ştii ce vom face mai departe", a declarat pentru Agenţia NewsIn directorul general al complexului, Constantin Bălăşoiu.

Cele trei mari companii care se precalificaseră au fost Grupul CEZ, AES Corporation şi Edison. Complexul Energetic Craiova a anunţat încă din luna aprilie că îşi caută potenţiali parteneri cu care să realizeze un grup energetic nou de 500 MW. Construcţia grupului de 500 MW ar dura aproximativ trei ani, iar investiţia s-ar putea ridica la 650 milioane euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS