22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de persoane practică raftingul pe Jiu

Sute de persoane practică raftingul pe Jiu

Turişti din toată ţara caută să petreacă o zi plină de adrenalină pe râul Jiu, într-o cursă de rafting pe cel mai spectaculos traseu din România.

Turoperatorii din România ştiu că râul Jiu le poate oferi turiştilor o aventură de neuitat: pe acest râu se poate practica raftingul din luna aprilie până în octombrie, aici fiind cel mai spectaculos traseu din ţară. Coborârea pe râul Jiul, prin defileu, se face cu bărci de cinci persoane plus supervizorul salvamontist. Lungimea traseului este de aproximativ 25 km. Cel mai potrivit segment de coborâre este în Defileul Jiului, între Livezeni şi Bumbeşti Jiu, acolo unde albia râului este mai îngustă, nivelul apei mai ridicat, râul mai învolburat şi se poate face rafting din aprilie până târziu, în octombrie. „Pentru promovarea potenţialului turistic al judeţului, Serviciul Salvamont Gorj sprijină turoperatorii din ţară. Asta înseamnă că le oferim asistenţă de specialitate în organizarea curselor de rafting pentru ca turiştii să fie mereu în siguranţă. De mai bine de o lună a debutat sezonul de rafting şi au venit sute de turişti din Bucureşti, Buzău, Vâlcea sau Mureş, deşi sunt mai puţini ca în alţi ani. Toţi au spus că le-a plăcut mult judeţul nostru“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Aventură şi siguranţă

Dornici de aventură, turiştii s-au interesat pe internet şi au căutat cât mai multe date despre râul Jiu. „Am căutat pe net pentru că auzisem anul trecut pe cineva care fusese pe Jiu, la rafting, şi tot spunea cât de bine a fost. Am găsit pe net şi un operator de turism şi o ofertă bună şi m-am înscris. Aici a fost extrem de bine. Raftingul înseamnă aventură din plin, chiar dacă la început simţi un pic de frică. A fost un salvamontist cu noi în barcă, nu au fost nici un fel de probleme“, a spus Tibi din Arad. Şi pentru Cristi, raftingul este unul dintre sporturile preferate: „În urmă cu trei ani am început şi de atunci în fiecare an venim de cinci-şase ori în Gorj. Este cel mai spectaculos traseu din ţară. Şi cel mai lung“.  

Marcarea traseelor turistice

Până la debutul sezonului de vară, salvamontiştii gorjeni se ocupă de marcarea traseelor turistice din judeţ. „Am început o campanie de verificare a tuturor traseelor turistice şi de montare şi refacere a marcajelor, am pus noi stâlpi de marcaj şi avertizare. Anual, reuşim amplasarea a aproximativ 70 de astfel de stâlpi în zona montană. Asigurăm astfel condiţiile optime pentru turiştii care vor face drumeţii prin munţii noştri. Avem aproximativ 40 de trasee turistice“, a afimat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS