17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Judecătorul Diaconescu a declarat recurs

Judecătorul Diaconescu a declarat recurs

Judecătorul Bogdan Diaconescu, de la Secţia Penală a Tribunalului Dolj, arestat preventiv la propunerea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Craiova pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, a făcut recurs împotriva hotărârii Curţii de Apel Craiova. Recursul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care a respins până acum cele două recursuri formulate de judecătorul Laurenţiul Anghel şi de cei doi avocaţi cercetaţi în acelaşi dosar de corupţie.
Reamintim că, marţi, judecătorul Bogdan Diaconescu, fiul fostului prefect de Olt, Marin Diaconescu, dar şi candidat la preşedinţia Tribunalului Dolj, a fost arestat pentru 29 de zile în baza unui mandat emis de Curtea de Apel Craiova la cererea procurorilor DNA. Magistratul este cercetat alături de colegul său, Laurenţiu Anghel, şi de avocaţii Octavian Tiberius Ciucă şi Ion Militaru, deoarece au luat mită 45.000 de euro pentru ca Diaconescu să dea o soluţie favorabilă într-un dosar pe care îl judeca.
Procurorii DNA au precizat că, pe 5 mai 2010, Diaconescu, în calitate de judecător la Tribunalul Dolj, a primit prin intermediul altor persoane suma de 15.000 de euro, de la trei denunţători, inculpaţi într-un dosar judecat de el. În schimbul banilor, Diaconescu trebuia să dispună judecarea denunţătorilor în stare de libertate şi, la final, să le dea o pedeapsă blândă pentru faptele pentru care fuseseră trimişi în judecată.
Banii i-au fost daţi lui Diaconescu de colegul său, Laurenţiu Anghel, judecător la aceeaşi instanţă, în baza unei înţelegeri anterioare. Diferenţa de 30.000 de euro a fost împărţită între cei doi avocaţi şi Anghel, acesta din urmă alegându-se cu 5.000 de euro.
Înainte să fie arestat, Bogdan Diaconescu se înscrisese la concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Tribunalului Dolj. Diaconescu urma să dispute fotoliul de preşedinte al instanţei alături de actualul preşedinte, judecătorul Constantin Diaconu, Carmen Mititelu – actuala vicepreşedintă a Tribunalului, şi judecătorul Mircea Nicu.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.

ȘTIRI GdS

00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.

România, în fruntea tărilor UE cu cele mai multe...

INS a publicat, astăzi, datele privind accidentele rutiere pe 2019. În România au avut loc anul trecut 31.146 accidente de circulație...

Coronavirus în lume: Brazilia a devenit a doua țară...

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a depășit pragul de 6,7 milioane, la nivel mondial, din acestea aproape jumătate reprezentând pacienți care...

Atenție la trecerile de pietoni de pe strada Râului!

La trecerile de pietoni de pe strada Râului din Craiova au fost aplicate marcaje termoplastice antiderapante pentru a spori vizibilitatea șoferilor și siguranța pietonilor.