5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul arbitrilor Serea şi Martiş a fost amânat pentru septembrie

Procesul arbitrilor Serea şi Martiş a fost amânat pentru septembrie

Primul termen pe fond al procesului în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, omul de afaceri Cornel Penescu şi fostul director al magazinului PIC, Liviu Făcăleaţă, a fost amânat pentru luna septembrie, întrucât trei dintre inculpaţi nu au avut avocaţi.
„Amână judecarea cauzei la data de 7 septembrie 2010. În baza dispoziţiilor art. 300/2 raportat la art. 160/b Cod Procedură Penală, menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Serea Ionică, în prezent aflat în Penitenciarul Colibaşi, şi Martiş Marius Marian, în prezent în Penitenciarul Colibaşi, cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Fixează termen intermediar pentru discutarea stării de arest a celor doi inculpaţi pe 27 iulie 2010“, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Argeş.
Arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş au rămas în arest preventiv după ce, pe 31 mai, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins ca nefondate recursurile formulate de cei doi împotriva respingerii cererilor de eliberare sub control judiciar decise de Tribunalul Argeş.
Omul de afaceri Cornel Penescu a fost eliberat sub control judiciar pe 22 mai. De asemenea, Curtea de Apel Piteşti a decis, pe 21 mai, să-l pună în libertate şi pe fostul director al hipermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, omul de încredere al lui Penescu, arestat preventiv în dosarul în care sunt cercetaţi şi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş. Penescu şi Făcăleaţă au fost arestaţi preventiv pe 11 mai, pentru infracţiunile de dare de mită în formă continuată, respectiv complicitate la luare de mită.
Fostul finanţator al echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al magazinului PIC, Liviu Făcăleaţă, dar şi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş au fost trimişi în judecată pe 21 mai.
„Pe 18 martie 2009, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, în calitate de acţionar majoritar al Fotbal Club Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 USD arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş Piteşti şi FC Steaua Bucureşti, programat pe 20 martie 2009. Banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal respectiv, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă Liviu Ilie şi Martiş Marius Marian, pentru ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute şi pentru ca jucători din cadrul echipei-gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă“, se arată în ordonanţă de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurorii DNA.
Ionică Serea este cercetat pentru luare de mită, iar Marius Martiş, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a banilor pretinşi şi primiţi cu titlu de mită, procurorii au luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, Ionică Serea şi Marius Martiş.
Ionică Serea şi Marius Martiş au fost arestaţi de Tribunalul Argeş pe 30 aprilie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS