23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul comunei gălăţene Schela, condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Primarul comunei gălăţene Schela, condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Primarul comunei Schela din judeţul Galaţi, Iacov Bărceanu (PSD), şi secretarul localităţii, Mihaela Giurgea, au fost condamnaţi pentru înşelăciune la 4 ani şi 6 luni şi, respectiv, 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare de judecătorii ÎCCJ şi la plata unor daune către bugetul de stat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a casat sentinţa Curţii de Apel Galaţi, care l-a condamnat la 11 ani de închisoare pe primarul comunei gălăţene Schela, social-democratul Iacov Bărceanu, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. ÎCCJ a menţinut sentinţa instanţei de fond, Tribunalul Galaţi, care a stabilit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de detenţie pentru edil.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au luat aceeaşi măsură şi în cazul secretarului comunei Schela, Mihaela Giurgea, judecată tot pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ea a primit 10 ani de închisoare de la Curtea de Apel Galaţi, însă ÎCCJ a revenit la decizia Tribunalului Galaţi, care a stabilit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 10 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS