26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO pistă de biciclete între Satu Mare- Fehergyarmat (Ungaria) de 40 km va fi finanţată din fonduri UE

O pistă de biciclete între Satu Mare- Fehergyarmat (Ungaria) de 40 km va fi finanţată din fonduri UE

Construirea unei piste de biciclete de aproximativ 40 km între Satu Mare şi Fehergyarmat în Ungaria se află printre cele 13 proiecte selectate de Comitetul Comun de Selecţie pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România, pentru care finanţarea europeană este de 24,6 mil. euro.

"Comitetului Comun de Selecţie pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră  Ungaria-România a selectat, în cadrul reuniunii din data de 18 mai, primele 13 proiecte depuse în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte. Finanţarea europeană acordată acestora se ridică la aproximativ 24,6 milioane de euro", potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România (MDRT).

Unul dintre proiectele selectate este "Pe apă şi pe două roţi pe lângă Someş" şi prevede construirea unei piste de biciclete de aproximativ 40 de km, având ca scop revitalizarea relaţiilor multilaterale dintre oraşele şi satele de pe malul râului (pe digurile Someşului, de la Satu Mare până la Fehérgyarmat). "Pe lângă îmbunătăţirea apărării împotriva inundaţiilor, investiţia va facilita apariţia unor noi posibilităţi turistice şi activităţi sportive, deservind atât locuitorii din zonă, cât şi vizitatorii. Pe termen lung, investiţia va influenţa pozitiv dezvoltarea economică a regiunii şi crearea de noi locuri de muncă", potrivit MDRT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII