3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea, Olguţa Vasilescu, Antonie Solomon...

Elena Udrea, Olguţa Vasilescu, Antonie Solomon…


Judecătoria Sectorului 5 a început ieri procesul în care  a o acuză pe Olguţa Vasilescu de afirmaţii defăimătoare la adresa sa, în legătură cu arestarea primarului din Craiova, Antonie Solomon. Procesul a primit un nou termen, pe 29 iulie, după ce avocatul ministrului dezvoltării şi turismului a spus că nu se opune cererii de amânare, pe motiv de lipsă de apărare, formulată de către Olguţa Vasilescu şi depusă la dosar.
Elena Udrea a anunţat, în luna martie că a dat-o în judecată pe Lia Olguţa Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmaţiilor acesteia cum că ministrul dezvoltării şi turismului ar avea legătură cu arestarea lui Antonie Solomon, şi cere daune de 100.000 de lei, sumă care va merge la o fundaţie pentru drepturile ziariştilor.
„Din cauza unor acuzaţii extrem de grave formulate în mass-media de Olguţa Vasilescu la adresa mea, acuzaţii care nu au nici un fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecătoria Sectorului 5 o cerere de chemare în judecată a acesteia. Atât în cadrul emisiunii, difuzată de postul de televiziune Realitatea TV în seara zilei de 3 martie, cât şi pe data de 4 martie, în emisiunea  difuzată de postul Antena 3, pârâta Olguţa Vasilescu a făcut o serie de afirmaţii mincinoase şi denigratoare cu privire la o presupusă legătură a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei“, se arată într-un comunicat dat de ministrul dezvoltării şi turismului.
Udrea spune că mai multe publicaţii au preluat afirmaţia senatoarei cum că ar avea legătură cu arestarea lui Antonie Solomon, în ciuda faptului că aceasta nu a putut proba acuzaţiile. „Deşi recunoaşte neechivoc că afirmaţiile sale sunt bazate pe zvonuri, pârâta nu poate proba nici măcar existenţa acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, aşa cum am mai afirmat, nu am nici o legătură cu arestarea primarului Craiovei, după cum nu am nici o legătură cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri în respectiva zonă“, se mai arată în comunicat.
Elena Udrea mai informează că a cerut instanţei să o oblige pe senatoare să plătească despăgubiri civile de 100.000 de lei, pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus, şi a cerut totodată ca ea să publice pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, hotărârea judecătorească pronunţată.
Ministrul mai arată că, „având în vedere informaţiile nereale vehiculate în mod constant prin intermediul presei“, informaţii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis să sprijine înfiinţarea unei fundaţii care să militeze „pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România“.
Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat în luna martie că Antonie Solomon ar fi fost reţinut de procurorii DNA după ce ar fi scos de pe piaţa din Craiova firma de construcţii a Elenei Udrea. Aceasta a negat că ar avea o firmă de construcţii şi a anunţat că o va da în judecată pe Olguţa Vasilescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII