13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Judecătorul Diaconescu, acuzat că a primit 15.000 de euro pentru a da o sentinţă mai blândă

Craiova: Judecătorul Diaconescu, acuzat că a primit 15.000 de euro pentru a da o sentinţă mai blândă

Bogdan Diaconescu, judecătorul la Tribunalul Dolj pe numele căruia a fost emis astăzi un mandat de arestare pentru 29 de zile, este cercetat de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, după ce, în urma investigaţiilor s-a stabilit că a primit suma de 15.000 euro de la trei denunţători judecaţi în stare de arest preventiv într-un dosar penal pe care îl instrumenta. În schimbul sumei de bani, Bogdan Diaconescu urma să dispună judecarea celor trei denunţători în stare de libertate, iar la final să le dea o pedeapsă mai blândă. Judecătorul Diaconescu a primit banii prin intermediul colegului său, judecătorul Anghel Laurenţiu Traian, în baza unei înţelegeri anterioare, după ce a modificat sentinţa penală, reducând de la cinci la patru ani de închisoare pedeapsa aplicată iniţial celor trei denunţători.
Suma de 15.000 euro reprezintă o parte din totalul de 45.000 euro pretinşi şi primiţi de la denunţători, printr-un intermediar, de avocatul Militaru Ion. Diferenţa de 30.000 de euro a fost împărţită după cum urmează: 25.000 euro – avocaţii Militaru Ion şi Ciucă Octavian Tiberius şi 5.000 – judecătorul Anghel Laurenţiu Traian, toţi trei aflându-se în prezent în stare de arest. Amănunte citiţi mâine în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII