19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursa a scăzut cu 1,4% în prima parte a zilei

Bursa a scăzut cu 1,4% în prima parte a zilei

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 1,43% în prima parte a şedinţei de luni, în linie cu bursele externe, într-o piaţă cu numeroase ordine de vânzare cu precădere pentru acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), care au coborât pe medie cu 4,73%.

Presiunea la vânzare a fost vizibilă în cazul titlurilor SIF încă din primele minute, când cotaţiile au coborât în medie cu peste 4%. Punctul minim al indicelui BET-FI a fost atins în jurul orei 11:15, când titlurile SIF-urilor aveau preţuri pe medie cu 6,15% sub referinţă. La acel moment indicele general al bursei, BET-C, era în scădere cu 2%.

Ulterior, declinul s-a temperat uşor, astfel că la ora 13:00 indicele BET-FI se plasa cu 4,73% sub nivelul de la finalul şedinţei de vineri.

La mijlocul şedinţei bursiere de luni primele zece acţiuni în funcţie de lichiditate aveau cotaţii în scădere în medie cu 1,86%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic erau tranzacţionate la preţuri cu 1,12% mai reduse.

Astfel, la ora menţionată, indicele extins al bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, era în coborâre cu 2,38%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS