16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipajul navei RIM a abandonat vasul în apropierea coastei somaleze

Echipajul navei RIM a abandonat vasul în apropierea coastei somaleze

Echipajul navei RIM format din 10 marinari, unul român, iar restul sirieni, a abandonat nava, în nopatea de sâmbătă spre duminică, aproape de coasta Somaliei, după ce motorul a cedat, a declarat fostul şef al Grupului de Intervenţii şi Salvare Navală, Dorel Onaca.

Potrivit lui Dorel Onaca, echipajul a fost transferat la bordul navei Johan de Witt, acolo unde se află şi marinarul român Teofil  Creţu, care  a fost operat de medicii de pe navă, transmite coresopondentul NewsIn. Nava RIM se află deocamdată la ancoră, iar tot timpul un elicopter survolează zona pentru că există riscul ca aceasta să se scufunde.

Dorel Onaca a precizat că pe mare este furtună de gradul 7, iar dacă furtuna se va opri în următoarele 24 de ore şi nava nu se va scufunda, echipajul doreşte să se reîntoarcă pe navă.

Marinarul român a fot împuşcat,  la începutul, acestei săptămâni, de piraţii somalezi în Golful Aden.  Acesta a fost operat, iar intervenția a decurs bine şi starea de sănătate a marinarului este în continuare bună. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU