15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNVM a amendat cu 2.500 dolari o firmă acţionar al Zimtub, pentru că nu şi-a anunţat acţionariatul

CNVM a amendat cu 2.500 dolari o firmă acţionar al Zimtub, pentru că nu şi-a anunţat acţionariatul

CNVM a amendat cu 2.500 de dolari un acţionar al Zimtub Zimnicea (ZIM), firma Flamboyant Ventures, înregistrată în Belize, întrucât nu a prezentat Comisiei structura acţionariatului său, până la nivel de persoană fizică.

Comisia a obligat la finele anului trecut firma Flamboyant Ventures să prezinte structura acţionariatului şi să precizeze dacă acţionează concertat cu alte persoane din acţionariatul Zimtub, pentru a stabili dacă trebuie să facă ofertă de preluare la producătorul de tuburi de oţel.

Flamboyant nu a transmis CNVM niciun răspuns, astfel că autoritatea de supraveghere şi reglementare a pieţei de capital a sancţionat, marţi, firma cu o amendă a cărei valoare reprezintă 5% din capitalul social, respectiv 2.500 de dolari.

Sancţiunea de 5% din capitalul social al unei firme reprezintă valoarea maximă pe care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) o poate aplica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS