22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc se va duce în Parlament pentru a da explicații despre invocarea articolului 53 din Constituție

Boc se va duce în Parlament pentru a da explicații despre invocarea articolului 53 din Constituție

Premierul Emil Boc va participa miercuri la şedinţa Birourilor reunite unde a fost invitat, la ora 13:00, pentru a da explicaţii suplimentare privind invocarea articolului 53 din Constituţie în procedura de asumare a răspunderii, informează Guvernul.

"S-a decis ca mâine (miercuri – n.r.) la orele 13 să fie invitat prim-ministrul (…) pentru a da o serie de explicaţii suplimentare privind invocarea, în procedura de asumare, a articolului 53 din Constituţie şi o serie de explicaţii cerute de Birourile Permanente", a declarat marți chestorul Senatului, Ioan Chelaru.  Acesta a precizat că invitaţia adresată primului ministru a fost votată cu 13 voturi pentru, nouă împotrivă şi o abţinere.

În continuarea şedinţei Birourilor reunite de miercuri, conducerea celor două Camere va stabili calendarul pentru ziua de luni, când urmează să aibă loc asumarea răspunderii de către Guvern asupra celor două legi de austeritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS