24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi ofiţeri din cadrul IPJ Argeş au fost reţinuţi de DNA pentru fapte de corupţie

Doi ofiţeri din cadrul IPJ Argeş au fost reţinuţi de DNA pentru fapte de corupţie

Şeful Serviciului Logistică şi Achiziţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi încă un ofiţer din cadrul aceluiaşi serviciu au fost reţinuţi de procurorii DNA Piteşti, luni după-amaiză, fiind acuzaţi de fapte de corupţie, informează corespondentul NewsIn.

Cei doi poliţişti au fost duşi în arestul IPJ Argeş în baza unui ordonanţe de reţinere, iar în cursul zilei de marţi vor fi prezentaţi Curţii de Apel  Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit presei locale, şeful Serviciului Logistică şi Achiziţii ar fi intrat în atenţia DNA din anul 2009, la puţin timp după ce au fost finalizate lucrările de renovare a sediului Arhivelor Statului, clădirea aflându-se în administrarea IJP Argeş. Comisarul-şef Alexandru Garaiman s-a ocupat de investiţiile şi achiziţiile făcute de către poliţia Argeş şi tot el s-a ocupat şi de organizarea de licitaţii.

Procurorii DNA au deschis această anchetă pentru că suma de bani investită în lucrările de renovare a sediului Arhivelor Statului nu ar fi fost justificată, în condiţiile în care, imediat după recepţionarea lucrării, clădirea a început să se deterioreze. Lucrătorii anticorupţie ar fi descoperit o serie de nereguli în actele contabile, care ar fi scos la iveală faptul că lucrarea ar fi fost plătită cu mai mulţi bani decât ar fi trebuit.

Cei doi poliţişti au fost suspendaţi din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS