22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCTE Iernut, evaluată la 230 mil.euro, va fi cedată Romgaz în contul unor datorii de 405 mil.lei

CTE Iernut, evaluată la 230 mil.euro, va fi cedată Romgaz în contul unor datorii de 405 mil.lei

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a lansat în dezbatere proiectul de Hotărâre de Guvern prin care centrala termoelectrică CTE Iernut, evaluată la 230 milioane euro, va fi cedată producătorului de gaze Romgaz în contul datoriilor Electrocentrale Bucureşti de 405 milioane lei.

"Valoarea CTE Iernut este, conform raportului de evaluare, în jurul valorii de 230 milioane euro. […] SC Electrocentrale Bucureşti SA nu a reuşit să achite contravaloarea gazelor din consumul intern furnizat de către Romgaz. Astfel, suma datorată Romgaz de către Electrocentrale Bucureşti este de 405 milioane lei reprezentând preţul gazelor naturale şi TVA, la care se adaugă dobânzile de eşalonare şi penalităţile de neplată şi, după caz, de întârziere la plată, iar Termoelectrica recunoaşte la plată faţă de Romgaz suma de 181,69 milioane lei, care face şi obiectul dosarului execuţional nr.5664/2005 BEJ M.C., Bucureşti", se arată în Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS