14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfacerile PDL - prin rude şi prieteni

Afacerile PDL – prin rude şi prieteni

Ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, a declarat ieri că, deşi demnitarii PDL vor fi obligaţi să aleagă între afaceri cu statul şi funcţie, este posibil în continuare ca aceştia să aibă acces la banii publici prin „prieteni şi rude“, dar că speră ca aceste situaţii să fie „excepţionale“.
„Este o măsură care limitează posibilitatea membrilor PDL cu funcţii publice să facă afaceri cu statul. Sigur că în continuare există posibilitatea ca aceste afaceri să fie derulate prin prieteni şi rude. Sperăm ca situaţiile acestea să fie excepţionale. (…) În principiu, ca un om care a văzut lucrurile acestea şi de când este în funcţie publică şi înainte, pot să vă spun că am constatat că întotdeauna oamenii de afaceri îşi găsesc susţinere indiferent cine se perindă la putere chiar dacă ei înşişi nu sunt implicaţi în politică“, a spus Udrea, într-o discuţie cu cititorii Hotnews.
Ministrul dezvoltării a explicat că este greu să ceri „suportul“ cetăţenilor „când firme apropiate de PDL câştigă la licitaţiile organizate de ministere, chiar dacă participă în condiţii legale şi sunt declaraţi câştigători în conformitate cu legea“. „Oamenii au nevoie să vadă că aceia care impun aceste măsuri nu sunt favorizaţi în această perioadă“, a subliniat Udrea.
Aceasta a spus însă că este „conştientă“ că această măsură nu rezolvă problema, existând posibilitatea ca firme care nu au acţionari membri de partid să fie totuşi „favorizate“ în licitaţiile organizate de stat.
„Deşi legea nu interzice participarea unor firme cu acţionari membri de partid la licitaţiile statului şi deşi sunt conştientă ca nu rezolvă în totalitate problema, pentru că se poate ca firme care nu au acţionari membri de partid să fie totuşi favorizate în licitaţiile organizate de stat, consider că această măsură, chiar şi parţială, ajută la stabilirea încrederii cetăţenilor că principalul partid de guvernare nu încearcă să profite în această perioadă de criză“, a afirmat secretarul executiv al PDL.
Cel puţin 13 parlamentari ai PDL au sau au avut afaceri cu statul în ultimul an, deci teoretic ar putea intra sub incidenţa deciziei formaţiunii luate duminică de a interzice demnitarilor săi să deruleze contracte pe bani publici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII