27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă în punctele de trecere a frontierei situate la graniţa cu Serbia

Grevă în punctele de trecere a frontierei situate la graniţa cu Serbia

În cursul zilei de astăzi, lucrătorii Poliţiei de Frontieră au fost anunţaţi cu privire la faptul că, între orele 9.00-16.00, în punctele de trecere a frontierei situate la graniţa cu Serbia (Porţile de Fier I, Naidaş, Moldova Veche, Jimbolia şi Stamora Moraviţa), lucrătorii vamali nu efectuează controlul vamal ca urmare a protestelor sindicale. Din acest motiv, în punctele de trecere precizate nu sunt efectuate formalităţile legale de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară (la frontiera externă a UE controlul la trecerea frontierei se efectuează în comun cu autorităţile vamale).

Poliţiştii de frontieră îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, luând toate măsurile necesare pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice în punctele de trecere a frontierei şi zonele adiacente acestora. Totodată, poliţiştii de frontieră recomandă participanţilor la trafic utilizarea altor puncte de trecere a frontierei, situate la frontiera internă:
Pe frontiera româno-ungară:
– pe raza jud. Timiş – PTF Cenad – Kiszombor;
– pe raza jud. Arad – PTF Nădlac – Nagylak, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărşand –Gyula;
– pe raza jud. Bihor – PTF Salonta – Mehkerek; PTF Borş-Artand; PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany; PTF Săcuieni – Letavertes;
După încetarea protestului lucrătorilor vamali, poliţiştii de frontieră vor lua toate măsurile necesare pentru efectuarea unui control operativ, astfel încât durata de staţionare să fie cât mai scurtă. De asemenea, Poliţia de Frontieră Română va lua măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Participanţii la trafic pot apela numărul de telefon 021/959 în vederea obţinerii de informaţii suplimentare sau pentru sesizarea unor nereguli, aspectele semnalate fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS