21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePesedistele au zdrăngănit din tigăi la Palatul Victoria

Pesedistele au zdrăngănit din tigăi la Palatul Victoria

Aproximativ 1000 de femei social-democrate au protestat duminică, în faţa Palatului Victoria, faţă de măsurile de austeritate anunţate de Executiv, cerând, printre fluierături şi zăngănit de tigăi, "demisia imediată şi definitivă a Guvernului" şi a "dictatorului Traian Băsescu".

Organizaţia de femei a PSD a mărşăluit duminică, începând cu ora 11.00, de-a lungul bulevardului Kiselef până în faţa Guvernului, scandând  împotriva actualei guvernări şi acuzând Executivul că, prin măsurile preconizate, distrug viitorul copiilor.

De altfel, în fruntea marşului s-a aflat, pe tot traseul, un băieţel care agita două cartonaşe roşii la adresa guvernanţilor. În prima linie a fost prezentă şi preşedinta organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, care a ţinut un afiş cu mesajul "Pe primul loc sunt copiii".

Protestatarele aveau în dotare fluiere, pancarte, poze cu Emil Boc şi Traian Băsescu, dar şi cratiţe, ibrice şi linguri de lemn, instrumente cu care şi-au exprimat indignarea faţă de "Guvernul dezastrului României şi al minciunii". Pancartele erau inscripţionate cu mesaje precum "Fie criza cât de mare, pe Guvern în cot îl doare!", "1 iunie, prima zi din restul sărăciei noastre", "Guvernanţii iau măsuri trăznite", "15%indemnizaţia mai mică, 15% mai puţin lapte" sau "Nu distrugeţi viitorul României!".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII