19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul DSP Olt va solicita Ministerului Sănătăţii destituirea echipei manageriale a SJU Slatina

Directorul DSP Olt va solicita Ministerului Sănătăţii destituirea echipei manageriale a SJU Slatina

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Florin Paraschiva, a declarat că mâine va înainta către minister o adresă prin care va solicita eliberarea din funcţie a echipei manageriale a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, după decesul copilului cu fractură la mână.
"Am aflat despre caz întâmplător, la două zile, după ce m-am întors de la întâlnirea de la Târgu Mureş cu domnul ministru. Directorul medical al Spitaului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Alina Chiriac, m-a informat despre caz la două zile de la decesul copilului, în timp ce managerul m-a informat o zi mai târziu, după ce m-au sunat ziariştii. Este inadmisibil aşa ceva. Voi cere eliberarea din funcţie a managerului şi a directorului medical. Dacă nu sunt în stare să gestioneze problemele spitalului, să plece. Aducem alţii, pe care-i vom schimba dacă nu sunt competenţi, şi tot aşa până ce vom da şi de oameni care-şi cunosc atribuţiile şi îşi fac datoria”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Florin Paraschiva. Acesta le-a reproşat celor din conducerea spitalului şi faptul că nu au luat măsurile necesare pentru ca în spital să existe medicamentele necesare tratării copilului, după ce părinţii acestuia au susţinut că ar fi fost trimişi să-şi achiziţioneze glucoză şi algocalmin de la farmaciile din oraş. Florin Paraschiva a mai afirmat că, în funcţie de concluziile comisiilor de anchetă, vinovaţii riscă desfacerea contractelor de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS