22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a amânat pentru 9 iunie discutarea abaterii disciplinare în cazul judecătorului Jipa

CSM a amânat pentru 9 iunie discutarea abaterii disciplinare în cazul judecătorului Jipa

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a amânat, miercuri, pentru 9 iunie, din lipsă de cvorum, discutarea abaterii disciplinare în cazul judecătorului de la Înalta Curte Cristian Jipa, cercetat de DNA în dosarul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu.

În şedinţa de miercuri, judecătorul membru al CSM Anton Pandrea a făcut o cerere de abţinere de la discutarea abaterii disciplinare a lui Cristian Jipa, motivând că sunt colegi la secţia penală a ÎCCJ şi că a judecat cererea de arestare a senatorului Cătălin Voicu. Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului a amânat, pentru 9 iunie, pronunţarea pe cererea de abţinere, dar şi judecarea abaterii disciplinare, din lipsă de cvorum. Astfel, la şedinţa de miercuri au fost prezenţi cinci judecători din cei nouă prevăzuţi de lege.

Avocatul judecătorului Cristian Jipa, Alice Drăghici, a declarat la finalul discuţiei că nu va dezvălui nimic din apărarea făcută, "mai ales că nu are nişte apărări senzaţionale",  dar a spus că îl consideră nevinovat pe magistrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS