12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadastriştii, în grevă

Cadastriştii, în grevă

Salariaţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Drobeta Turnu Severin şi-au întrerupt activitatea vineri, între orele 11.00 şi 12.00, în semn de solidaritate cu colegii lor de la oficiile din ţară.
Cadastraşii spun că salariile aferente lunii martie nu le-au fost plătite integral, deşi scadenţa a fost data de 14 aprilie. În plus, angajaţii Oficiului de Cadastru Drobeta Turnu Severin sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu şi-au primit al 13-lea salariu, pe care ar fi trebuit să îl ia pe 31 martie.
Cea mai mare nemulţumire a lor este apariţia notei de fundamentare din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, care prevede că personalul actual urmează să fie reîncadrat în funcţii nespecifice din minister. Angajaţii sunt de părere că funcţiile respective nu au atribuţiile specifice posturilor lor şi că diminuarea salarială de 50%, care se va impune, este imensă.
„Noile funcţii vor reduce veniturile salariale cu 50%, iar de câteva zile am aflat şi de diminuarea de 25% din sistemul bugetar. În aceste condiţii, vom continua cu protestele spontane şi cu demararea procedurilor legale pentru alte forme de protest. Suntem nemulţumiţi şi de nerespectarea zilelor de plată a salariilor, care ar trebui achitate pe 14. De trei-patru luni nu ne mai primim banii la timp“, a declarat Maria Popescu, reprezentantă a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Drobeta Turnu Severin.
Angajaţii Cadastrului spun că, dacă protestele lor nu vor fi luate în seamă, vor refuza să mai intre la muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS