28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZborurile directe Craiova - Italia se amână

Zborurile directe Craiova – Italia se amână

Cursele aeriene directe de pe Aeroportul din Craiova către Italia, la Roma şi Milano, programate să se desfăşoare începând cu 24 mai, se amână pentru 7 iunie „din motive operaţionale“.
La sfârşitul lunii februarie a acestui an, Carpatair, până în prezent, singura companie care efectuează curse de pe Aeroportul Craiova, a anunţat că introduce începând cu 24 mai zboruri directe către Milano – Bergamo şi Roma – Fiumicino, ambele rute având o frecvenţă de două ori pe săptămână. Între timp, operatorul aerian a decis să amâne cele două rute, zborurile fiind acum programate să înceapă din 7 iunie. Pe pagina sa de internet, compania aeriană a modificat ieri anunţul: „Carpatair îşi întăreşte prezenţa la Craiova“, menţionând data de 7 iunie pentru inaugurarea celor două rute. Zvonul că ambele curse aeriene se vor amâna, care a circulat săptămâna aceasta prin Bănie, a fost confirmat ieri şi de Paula Ardelean, vicepreşedinte Carpatair. „Cursele aeriene directe Craiova – Italia se mută în sezonul estival. Am ajuns la această măsură din motive operaţionale, în sensul unor întârzieri ale unui contract de mentenanţă. A întârziat şi livrarea aeronavelor Fokker“, a declarat vicepreşedinta Carpatair. Cursele directe Craiova – Italia se vor desfăşura cu aeronave de tip Fokker 70. Acest tip de avion are o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 locuri la clasa business şi 60 pe segmentul economic.
Săptămâna aceasta a fost prezentă în Bănie o delegaţie din partea autorităţilor aeronautice române, care a purtat discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale şi conducerea Aeroportului Craiova pentru rezolvarea problemei turnului de control. Acest corp de clădire este programat să intre într-un proces de reabilitare, lucrarea efectuată în cadrul proiectului de modernizare a Aeroportului Craiova. „În ceea ce priveşte turnul de control, am hotărât ca în perioada în care se desfăşoară lucrările de reabilitare, controlorii de trafic să îşi desfăşoare activitatea tot în incinta aeroportului, dar să îi mutăm lângă operatorii Centrului de Încercări în Zbor“, a explicat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII