23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Memorialul "Lumânărilor Aprinse" la Craiova

Memorialul „Lumânărilor Aprinse” la Craiova

Memorialul "Lumânărilor Aprinse", care este cea mai amplă si mai veche mişcare anti-SIDA din lume, se va organiza duminică, 16 mai, şi în Craiova. Mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru atrage atentia asupra problemelor complexe generate de HIV / SIDA . Memorialul "Lumânărilor Aprinse" îşi propune diminuarea impactului HIV/ SIDA prin ridicarea nivelului de conştientizare general  în privinta acestei boli şi prin militarea pentru funcţionarea eficientă a politicilor şi programelor în domeniu.
În prezent un număr estimat de 33 milioane persoane infectate HIV trăiesc în toată lumea. În România sunt 10.000 persoane infectate HIV/bolnave de SIDA în viaţă  – marea majoritate fiind tineri cu vârsta cuprinsă între 19 şi 25 de ani.
Programul manifestarilor din data de 16 Mai 2010: distribuire de materiale informative în Parcul Teatrului Naţional – 19.30 -20.30, aprinderea lumânărilor în Parcul Teatrului Naţional – ora 20.30, marşul Lumânărilor Aprinse –Teatrul Naţional – Primărie, depunerea lumânărilor în faţa Teatrului Naţional – ora 21.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS