16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsurile de reducere a cheltuielilor bugetare se aplică până la 31 decembrie

Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare se aplică până la 31 decembrie

Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi aplicate până la 31 decembrie, au anunţat liderii confederaţiilor sindicale la finalul discuţiilor cu preşedintele, arătând că marţi vor discuta cu Guvernul şi reprezentanţii partidelor, iar în funcţie de rezultat vor decide dacă fac proteste. Discuţiile de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderii celor cinci confederaţii sindicale s-au încheiat după mai bine de trei ore. Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, la finalul discuţiilor, că i-a propus preşedintelui mai multe soluţii alternative la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.
Hossu a precizat că a propus reducerea cotizaţiilor la asigurările sociale şi renunţarea transferului a 0,5 puncte procentuale din contribuţia la sistemul de pensii de la pilonul I la pilonul II. El a precizat că prin renunţarea la acest transfer s-ar face o economie de 400 de milioane de euro, care ar reprezenta o sursă suplimentară de venit la Casa de Pensii, ce ar putea fi folosită pentru a nu mai fi diminuate pensiile.
Liderul sindical a arătat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu s-a decis crearea unei structuri de criză din care să facă parte sindicatele, patronatele, reprezentanţi ai Guvernului şi ai partidelor politice, rolul structurii fiind de a analiza măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar şi soluţiile alternative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII