23.1 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScăderea salariilor este preferabilă creşterii taxelor, consideră Alianţa Confederaţiilor Patronale

Scăderea salariilor este preferabilă creşterii taxelor, consideră Alianţa Confederaţiilor Patronale

Măsura de scădere a salariilor bugetarilor şi a celorlalte cheltuieli publice, deşi dramatică, este preferabilă alternativei de creştere a taxelor şi impozitelor, consideră Alianţa Confederaţiilor Patronale din România.

"Suprataxarea ar spori şomajul imediat cu 5-6 procente şi ar arunca economia într-un blocaj imposibil de depăşit. Reducerea cheltuielilor bugetare trebuia făcută cu mult timp înainte pentru a nu se ajunge la o situaţie limită. Făcute acum, în al 12-lea ceas, aceste reduceri trebuie însoţite de o justă cheltuire a banului public în toate sectoarele, precum şi de o politică de investiţii care să permită recuperarea economică", se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Alianţei, Dan Matei Agathon.

În opinia celor din Alianţa Confederaţiilor Patronale, guvernul trebuie să gândească scăderea cheltuielilor publice ca pe o măsură de însănătoşire a mediului economic care, însă, nu poate reface singură fluxul normal al circuitelor, ci are nevoie de încurajarea mediului de afaceri, lipsit până acum de iniţiative concrete anti-criză.

"Cifra de afaceri din industria românească pe total (piaţa internă şi piaţa externă) dă deja semne de revenire, în luna martie aceasta crescând cu 6,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu încurajatoarea cifră de 22,8% faţă de februarie 2010. Acest trend al recuperării producţiei din sectorul privat va fi încurajat de reducerea cheltuielilor bugetare, ceea ce ne poate aduce primul semn al relansării pentru economia românească", se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU