17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCheresteaua CFR-ului, la contabilul-şef

Cheresteaua CFR-ului, la contabilul-şef

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au încheiat cercetările într-unul din dosarele întocmite pe numele craiovenilor Gheorghe Mitroi, de 54 de ani, fost contabil-şef la Electrificare CFR SA – Sucursala Electrificare Craiova, şi Valentina Ghizdăveţ, de 48 de ani, contabilă la aceeaşi unitate. În aceeaşi cauză mai este cercetat şi Dumitru Rădoi, de 52 de ani, şeful Centrului de Electrificare Vâlcea.

Abuz şi neglijenţă în serviciu

După cum se arată într-un comunicat al poliţiştilor, din anchetă a rezultat că Mitroi şi Ghizdăveţ şi-au însuşit din patrimoniul unităţii două camioane pline cu cherestea, plătite însă din bugetul CFR. Concret, în cursul anului 2008, Sucursala Electrificare Craiova a achiziţionat două camioane cu scândură de brad de la o firmă din Sibiu. Contabilul-şef Mitroi i-ar fi telefonat lui Rădoi, care era şef la o instituţie subordonată sucursalei craiovene, dându-i dispoziţie să semneze de primire pentru cantitatea de lemne. Reprezentanţii firmei sibiene au fost îndrumaţi să ducă cheresteaua nu în curtea instituţiei care o achiziţiona, ci să o descarce într-un loc anume din localitatea vâlceană Râul Vadului. De acolo, s-au dus la Râmnicu Vâlcea, unde Rădoi, fără să pună nici o întrebare, le-a semnat că a primit cheresteaua. A doua zi, Sucursala Electrificare Craiova a achitat către firma sibiană circa 10.000 de lei, reprezentând contravaloarea pentru cantitatea livrată de 16,89 mc de cherestea.
Poliţiştii au concluzionat că întreaga cantitate de cherestea plătită din bugetul CFR fusese, de fapt, însuşită de contabilul-şef Mitroi şi contabila Ghizdăveţ.
Dosarul întocmit de Poliţia TF a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de trimitere în judecată a învinuiţilor Gheorghe Mitroi şi Valentina Ghizdăveţ pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi a lui Dumitru Rădoi, acuzat de neglijenţă în serviciu. Acesta este însă doar unul din dosarele întocmite pe numele contabililor de la Electrificare Craiova. Mitroi şi Ghizdăveţ mai sunt cercetaţi într-o altă cauză, mult mai consistentă, pentru fraude de mai multe milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII